Hagl

Hagl til luftgevær, PCP-luftgevær og luftpistoler kommer i et utal af forskellige udgaver, former, typer, materialer, kvaliteter og vægte, som altsammen gør det ekstra vigtigt at overveje nøje inden der vælges hagl. De fleste hagl er fremstillet i bly, men findes også i både stål, kobber, metal og endda hvor dele af haglet er i plastik. Materialet er afgørede for hvor meget haglet vejer, hvilket spiller en stor rolle i hvilket luftvåben det bør anvedes til. Luftgevær og luftpistoler med høj udgangshastighed, bør som udgangspunkt skyde med mellem til tunge hagl, for at bevare præcisionen. Luftpistoler og luftgevær med mindre høj kraft skal omvendt skyde med mindre tunge hagl. Dertil er hagl forskellige i deres form og type, som eksmepelvis Diabolo, Hollow Point, Slugs, Faldhagl, Spidshagl, Rundkugler, Bulldog og Powerhagl, som kan øge udgangshastigheden på luftgeværet.

Her på Airgun.dk har vi et stort udvalg af forskellige hagl til luftgevær og luftpistoler, som alle kommer fra nogle af de bedst brands på markedet. Se vores hagl fra H&N, JSB, Gamo, FX Airguns, Stoeger, RWS, Umarex, Crosman og mange flere. Se det store udvalg af hagl til luftvåben herunder.

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 81

Faldende orden
Side
pr. side

Valg af hagl til luftgevær og luftpistol

Der findes mange forskellige hagl til luftpistoler og luftgevær, som alle variere i form, vægt, penetrering og anslagsenergi. Forskellen på de forskellige hagl kan have stor betydning for hvordan en luftgeværet skyder og et hagl kan være helt perfekt i et våben og dårligt i et andet. Derfor kan det være en fordel af afprøve flere forskellige hagltyper, for at finde frem lige netop det hagl eller hagltype, som er bedst for den enkelte luftpistol eller luftgevær. 

Den største forskel på hagl ligger i formen og vægten, som er afgørende for hvad haglet skal bruges til. Nogle hagl er eksempelvis gode til skydning mod skydeskiver, hvor præcision og afmærke er afgørende, mens andre skal have stor anslagsenergi og høj vægt til skadedyrsbekæmpelse. Dertil finders der hagl som egner sig til godt til målskydning efter dåser eller skydemål i haven og særlige Powerhagl, som øger udgangshastigheden på luftgeværet. 

Valget af hagl bliver derfor i høj grad afgjort af hvad der skal skydes efter, men det er også vigtigt at have luftgeværet eller luftpistolen og vægten af haglet med i tankerne. Helt overordnet bør det vælges tunge hagl til kraftige luftvåben og lette hagl i mindre kraftige knækluftgevær og små luftpistoler. Bruges der for lette hagl i kraftige luftvåben, vil haglet blive sendt ud af løbet med overlydskraft og dermed nedsætte luftgeværets præcision.

Hagltyper

Der findes flere forskellige hagltyper, som overordnet kan inddeles i typerne Diabolo, fladhagl, spidshagl, hollowpoint, rundkugler og powerhagl. Diabolo er den mest anvendte hagltype, fordi den både er garant for god anslagsenergi, aerodynamik og præcision. Diabolo er kendetegnet ved at for- og bagsektionerne har større diameter end midten. Formen gør at friktionen reduceres, da haglet kun har kontakt med riffelgagen på fronten og bagsiden. En øget kontakt ville selve for kraftige luftvåben kræve utrolig meget kraft for at skubbe haglet gennem løbet og dermed nedsætte energien. 

Læs mere om fordelene og ulemperne ved de forskellige hagltyper herunder. 

Diabolo hagl / Rundhovedet / Domed

Diabolo hagl er uden tvivl den mest brugte hagltype verden over, da haglet nyder stor anerkendelse for både at være præcis, stabilt i luften og høj have anslagsenergi. Det runde hoved gør haglet mere aerodynamisk, så det bedre bevarer energien i luften på lange afstande. Derfor anbefales Diabolo hagl ofte til brug i kraftige luftgevær med høj udgangshastighed og til skydning på lange afstande. I vores sortiment finder du blandt andet Diabolo haglene H&N Diabolo Baracuda Match, Gamo PCP Special og JSB Diabolo Exact.

Fladhagl / Wadcutter

Fladhagl (Wadcutter) er kendetegnet ved at have et flad hoved, der er designet til at skære runde huller i papirmål og skydeskiver. Haglet er oplagt til brug på kortere afstande, da de kan have en tendens til at give spredte skudgrupper ude på lange afstande. Disse egenskaber gør fladhagl perfekt til brug under konkurrence, målskydning, plinking eller indskydning af kikkertsigte. De mest populære fladhagl i vores sortiment er RWS Hobby, H&N Sport og JSB Match Diabolo

Spidshagl / Pointed

Spidshagl har en spids from, som får haglet til at forsætte igennem byttet, genstande og skydeskiver, uden at gør den store skade. Den spidse form gør, at haglet ikke er oplagt til brug i helt kraftige luftvåben, fordi den høje hastighed og spidse form kan få haglet til at ”kæntre” en smule. Spidshaglet er derfor oplagt til brug i luftvåben med lav eller mindre høj udgangshastighed til plinking eller målskydning. I vores sortiment finder du blandt andet H&N Spitzkugel, RWS Hypermax og Umarex Intruder spidshagl.   

Rundkuglehagl

Rundkuglehagl er formet som små kugler, der er produceret i bly eller stål, som belægges med et andet metal, som f.eks. kobber, for at beskytte riffelgangen og undgå korrosion. Rundkuglehagl anvendes ofte i mindre kraftige luftgevær og luftpistoler med magasin som Crosman PSM45 og Gamo AF-10. Rundkuglehagl kan også brugers i kraftige luftgevær og luftpistoler uden magasin, men dette har dog en række ulemper og anbefaledes derfor ikke. I vores sortiment finder du eksempelvis rundkuglehaglene Gamo Steel BB, H&N Präzisons Rundkugel og Heckler & Koch Stål Rundkugler

Powerhagl

Power hagl er udviklet med et formål om at øge udgangshastigheden på luftgeværet eller luftpistolen. Dette gøres ved at bruge lette materialer, som plastik eller letmetal, der får haglet til hurtigt at bevæge sig ud af kammeret. Dertil får haglet ofte en overfladebehandling i guld eller kobber, som får haglet til at glide lettere gennem riffelgangen. Den lave vægt betyder at Powerhagl ikke anbefales til brug i helt kraftige luftvåben og at haglet ikke opnår samme præcision, som andre hagltyper. Powerhagl er dog stadig utrolig sjove og det mærkes tydeligt at de øger kraften i luftgeværet og luftpistolen. Hos AIRGUN.dk har vi fere Powerhagl i sortimentet og du finder blandet andet Gamo PBA Raptor, Crosman Fast Flight Penetrator og Gamo PBA Amor.  

Hollowpoint hagl 

Hollowpoint hagl er formet som et almindeligt hagl, men med et hul i spidsen, som får haglet til at ekspandere, når det rammer målet. Det runde hul i spidsen får haglet til at flade ud og gøre mere skade på målet end andre hagltyper. Dette gør haglet velegnet til skadedyrsbekæmpelse mod rotter og mus. Hollowpoint haglet er dog også et sjovt til skydning mod dåser, grundet haglet utrolige evne til at ekspanderer. Det anbefales at bruge Hollowpoint haglet i luftgevær med middel høj eller meget høj udgangshastighed. I vores sortiment finder du flere forskellige Hollowpoint hagl, som eksempelvis Crosman Premier Hollowpoint, RWS Super-H-Point og H&N Terminator.

Brug for hjælp til valg af hagl?

Har du brug for hjælp til valg af hagl til luftgevær eller luftpistol eller har yderlige spørgsmål, er du naturligvis meget velkommen til at kontakte vores kundeservice via tlf. 97312710, sende en mail til [email protected] eller skrive til os via Facebook. 

© 2015 Airgun. All Rights Reserved