GAMO GX-40 PCP-Luftgeværet er tilbage på lager - Se her! ×

Luftgevær - PCP

PCP står for Pre-Charged Pneumatic som dækker over alle luftgevær, der har en fyldbar luftcylinder monteret. PCP-systemet bruger komprimeret luft fra luftcylinderen til at skyde haglet ud af løbet. Systemet fungerer ved at luftcylinderen fyldes via

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 46

Faldende orden
Side
pr. side

PCP luftgevær

PCP står for Pre-Charged Pneumatic som dækker over alle luftgevær, der har en fyldbar luftcylinder monteret. PCP-systemet bruger komprimeret luft fra luftcylinderen til at skyde haglet ud af løbet. Systemet fungerer ved at luftcylinderen fyldes via en PCP-pumpe, dykkerflaske med påfyldningsadapter eller en PCP-kompressor til maksimalt 200 bar. Herefter kan der skydes mellem 30 og 80 skyd, alt efter model og lufttryk, inden det igen er nødvendigt at fylde luftcylinderen. Systemet har fordel ved både at være utrolig kraftigt, driftsikkert, præcist og så afgiver det intet rekyl. PCP luftgevær skiller sig derfor meget ud fra almindelige luftgevær med knæk- eller fastløb og kræver en lille smule mere udstyr, omtanke og viden inden man er klar til at skyde. Derfor har vi levet en lille guide om, hvordan du bedst muligt kommer i gang med at PCP-skydning, hvordan man pumper og hvad man skal være opmærksom på. Læs mere herunder. 

PCP luftgevær – Opfyldning af luftcylinder

Et PCP luftgevær har som beskrevet en luftcylinder monteret, som alt efter cylinderstørrelse og det lufttryk der skydes med, skal fyldes inden den er helt tom. Opfyldning kan gøres med en PCP-pumpe, dykkerflaske med påfyldningsadapter eller som noget helt nyt vi en PCP-kompressor. PCP-pumpen har den billigste måde at fylde luftcylinderen på, og vores sortimentet tæller PCP-pumper fra både Gamo, HillHatsan og Crosman, som alle tilsluttes via en lille quick-fill fyldestuds på luftcylinderen. PCP-pumperne virker ved at studsen sættes i luftcylinder, mens der lukkes for en lille ventil på pumpen. Herefter pumpes der op til det ønskede lufttyk og det overskydende luft i slagen lukkes ud ved at løse ventilen på pumpen, inden fyldestudsen afmonteres af luftcylinderen.      

Hvis du vil undgå sved på panden, så er det også muligt at anvende en godkendte dykkerflaske til opfyldning af PCP luftgevær. For at fylde luftcylinderen med dykkerflaske kræver det naturligvis en godkendt og serviceret dykkerflaske og påfyldningsadapter, som vi forhandler fra både Hatsan og Kral Arms. Adapteren påsættes gevindet i dykkerflasken og slangen med fyldestudsen sættes i luftcylinderen. Den sidste mulighed, er at fylde luftcylinderen med en PCP-kompressor eller en booster til en almindelig kompressor. Denne måde er klart den nemmeste og man slipper for besvær med at pumpe og at skulle købe luft til opfyldning af dykkerflasken. Kompressoren tilsluttes strøm og PCP-luftcylinderen via slagen med påfyldningstuds. Herefter opfylder kompressoren luftcylinderen til det ønskede antal bar, hvorefter trykket lukkes ud via en udluftningsventil og forbindelseskablet afmonteres.

PCP luftgevær – bemærkninger 

Da PCP luftgevær er mere tekniske end luftgevær med fast- og knækløb, er det et par ting, som man skal være påpasselig med. Det er vigtigt at undersøge hvilke hagl der kan anvendes i de forskellige PCP luftgevær, da forkerte hagl kan ødelægge magasinet og løbet. Den ofte høje udgangshastighed i PCP luftvåben, gør at vi anbefaler relativt tunge diabolo hagl. Dernæst er det vigtigt aldrig at tømme luftcylinderen helt, da det vil få ventilen til at miste trykket, hvilket kan gøre det svært at fylde luftcylinderen igen. Vi anbefaler derfor, at luftcylinderen fyldes igen, når trykket er på omkring 100 bar.      

PCP luftgevær med prisgaranti og gratis levering

Ligesom alle andre luftgevær og luftpistoler i vores sortimentet, er alle PCP luftgevær dækket af vores prisgaranti. Det vil sige at, hvis du mod forventning, finder et identisk PCP luftgevær på en anden dansk side, så matcher vi prisen*. Læs mere om prisgarantien og dens betingelser i den røde fane på produkterne. Dertil er alle PCP-luftgevær lagerførte og klar til hurtig dag til dag levering i hele Danmark. Der tilbydes gratis levering og retur, hvis det samlede beløb overstiger kr. 500,- og GLS vælges som leverandør. Det betyder at du har mulighed for at fortryde dit køb, hvis du mod forventning ikke er tilfreds.     

Spørgsmål og hjælp til valg af PCP luftgevær

PCP luftgevær er meget tekniske og de forskellige modeller har mange forskellige funktioner, som kan gøre det svært at finde netop den model, som passer til netop dine behov og ønsker. Vi er på skydebane med vores PCP luftgevær flere gang om året, så vi er bedst muligt klædt på til at svare på spørgsmål og give gode råd om valg af PCP luftgevær. Vores kundeservice har åbent på alle hverdage fra kl. 10.00-18.00 og lørdag/søndag/helligdage ligeledes fra kl. 10.00 –18.00. – Ring på tlf. 97312710 - lokal 1. Du er selvfølgelig også meget velkommen til at sende en mail til [email protected] skrive til os på Facebook @airgun.dk.  

Lovgivning for PCP Luftgevær i Danmark

For at erhverve et PCP luftgevær i Danmark skal du være fyldt 18 år. Op til kaliber 4,5 mm. er der ingen krav om jagttegn, våbentilladelse eller opbevaring i våbenskab. 

Indlæser...
Får du vores nyhedsbrev?
Få tilbud, nyheder og rabatkoder før alle andre!
© 2015 Airgun. All Rights Reserved