Sigtekikkert - Parallax

Et kikkertsigte med parallax justering, sikrer et stabilt sigtpunkt, og kan være en stor hjælp til at ramme helt præcist på lange afstande. Parallax justering gør at trådkorset forbliver på det punkt på den afstand skytten sætter den på. Det vil sige at sigtet forbliver stabilt selvom skytten flytter øjne eller hovedet i forhold til sigtet. Dertil er et kikkertsigte med parallax justering i stand til at sætte fokus ind på den afstand skytten sætter den på. Det gør at der opnås en bedre lysgennemgang og at kontrasterne vil stå mere tydeligt. Derfor vil et kikkertsigte med parallax indstilling stort set altid være en fordel at vælge, og noget der virkelig er med til at gøre luftgeværet mere præcist. Kikkertsigte med parallax er dermed perfekt til at fjerne parallaksefejl og levere præcise skud på forskellige afstande.  

Parallakse sigtekikkerter ofte er lidt dyrere end almindelige sigtekikkerter. Dette skyldes de ekstra komponenter og teknologi, der eliminere parallaksefejl. Dennne præcision og nøjagtighed, som en parallakse sigtekikkert tilbyder, være afgørende for erfarne skytter, der stræber efter perfektion i deres skud. Hos AIRGUN.dk har vi et bredt udvalg af sigtekikkert med parallax justering fra førende brands som Nikko Stirling, Hawke og Weihrauch. Vores sortiment bevæger sig i flere forskellige prisklasser fra den prisvenlige Nikko Stirling Moutmaster 3-9x40 mm. til Weihrauchs anerkendte 3-9x40 mm. kikkrtsigte. Se vores store udvalg af sigtekikkerter med parallax justering herunder eller læs mere om parallax justering nederst på siden.

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 20

Faldende orden
Side
pr. side

Sigtekikkert med parallax justering

Et kikkertsigte med parallax justering kan altså være en stor hjælp til at opnå en bedre præcision i skydningen og generelt give en bedre skydeoplevelse. Parallax problemer opstår fordi der ikke er sammenfald mellem målet og selve sigtet. Når billedet ikke er i geometri med sigtemiddelet og øjet kigge ind på flere forskellige punkter, vil trådkorset fremstå som forskellige punkter på målet og flytte sig i takt med at hovedet eller øjnene flytter sig. 

Lidt mere simpelt fortalt, kan parallax sammenlignes med et den fokusering der dannes i et digitalkamera, og er altså den fokusering af det skytten ser udenfor sigtekikkerten. Er kikkertsigtet ikke indstillet på den korrekte parallax, så vil det give et meget uklart billede og endda være upræcist. Den bedste måde at se om parallax er indstillet forkert, er ved at kigge lidt skævt ind i sigtekikkerten – hvis trådkorset flytter sig, når øjne eller hoved flyttes, er parallax indstillet på den forkerte afstand. Hvis sigtekikkerten modsat er indstillet på den korrekte parallax, vil trådkorsten stå stille på målet, fordi sigtekikkerten så er indstillet i samme geometri som trådkorset.   

Brug for hjælp til valg af kikkertsigte med parallax justering?

Har du brug for hjælp til valg af kikkertsigte med parallax eller blot spørgsmål til de forskellige modeller, er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice. Hvis du gerne vil have kikkertsigtet i hånden, inden du køber, så kan du se hele vores program hos LYSTFISKEREN i Hvide Sande, samt et mindre udvalg hos OUTDOORXPERTEN i Holstebro, Esbjerg og Varde. I butikkerne står vores personale naturligvis også klar til at hjælpe dig med råd og vejligning om kikkertsigte med parallax justering.   

© 2015 Airgun. All Rights Reserved