Luftgevær

Luftgevær finder i flere forskellige udgaver og konstruktioner, men fælles for dem alle er, at de bruger komprimeret luft eller gas til at affyre små hagl i bly, kobber, stål eller PBA. Modsæt mere traditionelle skydevåben, jagtgevær og jagtriffel, der bruger krudt og patroner, er et luftgeværer mere stille, mere miljøvenlige og i op til 4,5 mm. kræver de ingen særlig tilladelse for at eje og bruge dem i Danmark, hvis blot man er 18 år. Dette luftgevær utrolig populært blandt alle der ikke har våbenbevis eller jagttegn, men stadig elsker at skyde med et rigtigt gevær. 

Luftgeværer kommer i flere forskellige udgaver, men det mest normale er et knæk-luftgevær, hvor løbet knækkes og haglet indsættes direkte i løbet. Dertil findes der luftgevær med fastløb, luftgevær med magsin og PCP-luftgevær. Hos Airgun.dk har vi Danmarks største udvalg luftgevær, og har altid mellem 80 og 100 forskellige luftgevær på lager. Vi har luftgevær fra både Gamo, Weihrauch, Corsman, Diana, Brocock, Hatsan, Stoeger, Walther, Kral Arms, Retay, Aselkon og flere top luftgvær brands. Alle luftgevær er i top kvalitet, og fra nogle af de førende brands på markedet. De er alle i 4,5 mm. så de ikke kræver våbentilladelse af erhverve. Se vores store udvalg af forskellige luftgeævr herunder. 

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 104

Faldende orden
Side
pr. side

Luftgevær hos AIRGUN.dk

Luftgevær skyder med ren luft, som sendes ud af løbet via en spændefjeder, gascylinder eller luftcylinder med utrolig høje udgangshastigheder. De mest normale luftgevær er lavet med et knæk-system, hvor selve løbet knækket rundt ved ladning og haglet indsættes direkte i løbsindgangen. Dertil findes der mere specielle systemer med fast-løb og PCP-systemer. Luftgevær med fast løb, er stort set ligesom almindelige knæk-løb, men har er det kun en ladestang under løbes der knækkes, mens haglet indsættes i et kammer på oversiden af luftgeværet. PCP-luftgevær et en lidt anden størrelse, hvor en luftcylinder pumpes med en PCP-pumpe, dykkerfalske eller PCP-kompressor, hvorefter der kan afgives mange skud via et magasin. De forskellige typer har naturligvis alle særlige egenskaber og teknologier, som adskiller dem fra hinanden, mens de stort set alle giver mulighed for montering af kikkertsigte, så præcisionen bliver helt nødagtig.   

Luftgevær er en hurtig og nem måde, at komme i gang med at skyde på, og derfor oplagt for nybegynderen eller den unge juniorskytte. Derudover kan luftgevær også være et fantastisk træningsredskab for både jægere og konkurrenceskytter, da præcisionen, skydeoplevelsen og udgangshastigheden giver en god simulation af en rigtig konkurrence- eller jagtriffel. Køb af et luftgevær kræver dog, at man som både erfaren skytte og nybegynder sætte sig ind i nogle enkelte grundlæggende ting. Først og fremmest er der nogle enkelte regler om luftgevær i Danmark, mens man også bør overveje hvilken type luftgevær man ønsker, hvor kraftig den skal skyde og i hvilket prisniveau. Læs mere om regler, egenskaber og yderlig information om luftgevær herunder.    

Kaliber på luftgevær

Et våbens kaliber angiver$ størrelsen af den indvendige diameter i våbenets pibe eller rør. Skydevåben har normalt en diameter på under 20mm. Våben med over 20mm i diameter vil f.eks. blive kaldt kanoner. Kaliber kan også betyde projektilets diameter som decimal af en engelsk tomme (inch, symbol: "). Hvis vi tager en ”salonpatron” som eksempel er den 5,6 mm i diameter og vil derfor være en kaliber .22 (0,22" = 5,588 mm). Man kan derfor definere kaliber på forskellige måder, men det betyder fuldstændig det samme.

Luftvåben findes generelt i tre forskellige kalibre; 4,5 mm, 5,5 mm og 6,35 mm. Der er dog flere end de tre ”normale”. Disse lyder på f.eks. 4mm, 9mm, .35 kaliber og 12,7 mm, .50 kaliber. Kaliber størrelsen er sammen med udgangshastigheden og vægten på haglet afgørende for hvor hårdt et luftgevær skyder. Selve kræften måles i kinetisk energi / bevægelsesenergi gennem formlen E=0,5*m*v2. ”E” udtrykker selve energien målet i Joule, ”m” er haglet vægt målt i kg. og ”v” angiver udgangshastigheden i meter i sekundet. Luftgevær i kaliber 5,5 mm. og 6,35 mm. vil ofte have en laverer udgangshastighed end 4,5 mm., men have samme eller større anslagsenergi, da den større kaliber tillader større og tungerer hagl.  

Her på AIRGUN.dk sælger vi grundet dansk lovgivning og regler luftgevær i størrelsen 4,5 mm., da de alle kan købes og opbevares uden jagttegn eller våbentilladelse, hvis man er over 18 år. Du kan læse mere om regler og lovgivning om luftgevær herunder. 

Hastighed på luftgevær skud

Der er stor forskel på hvilken udgangshastighed de forskellige luftgevær har og dermed også stor forskel på hvor langt de kan skyde. Først og fremmest kommer det an på hvor stor energien er i luftgeværet, hvilken model det er, hvilken kvalitet og hvilket hagl der anvendes i luftgeværet. Hos AIRGUN.dk har vi inddelt vores luftgevær i tre forskellige hastighedskategorier; 150 – 280 m/s, 280 – 320 m/s og 320 – 380 m/s. Spændet er derfor helt fra 150 m/s, helt op til 380 m/s. Det kommer selvfølgelig an på hvad luftgeværet skal benyttes til, hvilken hastighed man skal gå efter.  

Skal luftgeværet bruges til sjov og aktiv plinking eller målskydning i haven for nybegynderen, så behøver udgangshastigheden ikke at være mere end mellem 150-200 m/s. Disse luftgevær kan uden problemer bruges til skydning ude på omkring ca. 30 meter. Vælger man et luftgevær der er lidt kraftigere, så vil den kunne bruges til præcisionsskydning ude på omkring ca. 55 meter, mens de helt kraftige kan skyde helt ud på ca. 85 meters afstand. Bemærk dog at skydeafstanden kan er afhængelig af hvilket luftgevær der er tale om, anvendte hagltype og omgivelser.  

De fleste der køber luftgevær ønsker en høj udgangshastighed, hvilket har betydet at flere producenter, er begyndt at hæve grænsen for, hvor kraftigt at luftgevær kan være. Det er dog værd at bemærke at udgangshastigheder på helt op til 380 m/s eller endda over 400 m/s bryder lydens hastighed og påvirker dermed præcisionen. Dette kan dog afhjælpes ved at anvende nogle tunge hagl i en god kvalitet, hvorved præcisionen opretholdes. Skal luftgeværet anvendes til præcisions- eller konkurrenceskydning, kan man med fordel købe et luftgevær med en udgangshastighed lige under eller omkring 300 m/s, fordi de ikke er påvirket af overlydskraft.      

Luftgevær mærker

Hos AIRGUN.dk har vi et stort og bredt sortiment fra de meste kendte og anerkendte luftgevær producenter i verden, så vi sikre at du får den bedste kvalitet til markedets bedste pris. Vores sortiment indeholder derfor altid over 80 forskellige modeller fra både Gamo, Crosman, Weihrauch, Hatsan, Norica, Kral Arms, BSA og Cometa Airguns. Det store udvalg gør, at vi næsten godt tør love at der er noget for en hver smag for både nybegynderen, juniorskytten, den erfarne skytte og konkurrenceskytten. Dertil er vi hele tiden på jagt efter nye mærker, som kan være med til at gøre vores sortiment bedre, mere specielt eller endda tilføre noget nyt.

Priser på luftgevær – hvad koster et luftgevær?

Når man skal købe et luftgevær, er det vigtigt at man finder den model, som opfylder de behov den skal bruges til, men det skal selvfølgelig også være til den rigtige pris. Prisen på et luftgevær kan svinge utrolig meget og faktisk findes der på markedet udgaver helt fra et par hunderede kroner til op over 20.000 kr. Vores sortiment tæller derfor et bredt spektrum af forskellige priser, som vi har inddelt i forskellige prisklasser. 

Pris og kvalitet hænger som altid sammen, og derfor har vi ikke markedet billigste modeller i sortimentet, da finish, holdbarhed og præcision ikke lever over til de kvalitetsbetingeler, som vi gerne vil tilbyde vores kunder. Sortimentet starter derfor fra omkring kr. 799,- for en Hatsan AirTact luftgevær og forsætter helt op til Weihrauchs topmodel HW 100 S F.S.B PCP luftgevær til kr. 9499,-  

Priskategorierne lyder som følger; 0,00 kr – 999,99 kr, 1.000 kr – 1.999,99 kr, 2.000 kr – 2.999,99 kr, 3.000 kr – 3.999,99 kr, 4.000 kr – 4.999,99 kr, 5.000 kr – 5.999,99 kr, 6.000  kr – 6.999,99 kr, 7.000 kr – 7.999,99 kr, 8.000 kr – 8.999,99 kr og 9.000 kr og derover. Der burde derfor også være rigelig mulighed for, at finde lige hvad du søger til den pris du ønsker. 

Lovgivning om luftgevær 

Luftgevær med en kaliber på 4,5 mm. eller herunder, er som udgangspunkt ikke omfattet af våbenloven, og kan derfor erhverves, anvendes og indføres uden våbentilladelse eller jagttegn, hvis blot skytten er fyldt 18 år. Det samme gælder for ammunition og dele til luftgevær under med en kaliber på 4,5 mm. eller mindre. Er man under 18 år, så kræver det en tilladelse fra politiet, gyldigt jagttegn eller våbenpåtegning at indføre, bære, anskaffe og anvende et luftgevær eller dele hertil. Dette gælder uanset hvilken kaliber luftgeværet har. Der er ingen krav til opbevaring af luftgevær på 4,5 mm eller herunder i godkendt våbenskab, men der stilles krav til at de opbevares forsvarligt og utilgængeligt for uvedkommende. Derfor anbefaler vi her på AIRGUN.dk, at man opbevarer sit luftgevær på 4,5 mm. eller herunder i et aflåst skab eller endnu bedre i godkendt våbenskab.    

Ønsker man et luftgevær med en kaliber større end 4,5 mm. kræver det en tilladelse fra politiet, da disse er omfattet af våbenloven. Har man gyldigt jagttegn eller er medlem af skytteforening med våbenpåtegning til luftgevær på medlemsbeviset, så kan man erhverve, anvende og indføre luftgevær over 4,5 mm. uden tilladelse fra politiet. Disse luftgevær med en kaliber over 4,5 mm. skal opbevares i godkendt og aflåst våbenskab i henhold til våbenloven. Læs mere om gældende regler og lovgivning for luftgevær med en kaliber over 4,5 mm. på justitsministeriets hjemmeside.   

Hvis du ønsker at anvende luftgeværet til jagt, så kræver det at skytten har et gyldigt jagttegn og anvender et luftgevær med en kaliber på minimum 5,5 mm. eller herover. Derudover skal luftgeværet have en udgangshastighed på minimum 200 m/s. Regulering af skadedyr som mosegrise, muldvarper, rotter og bestemte musearter, må dog godt foretages med luftgevær med en kaliber på under 5,5 mm. og uden gyldigt jagttegn eller tilladelse.     

Her på AIRGUNd.dk sælger vi kun luftgevær i kaliber 4,5 mm., ammunition og dele hertil, som derfor kan erhverves og anvendes af skytter over 18 år uden jagttegn, tilladelse fra politiet eller våbenpåtegning.   

Bemærk at overstående er vores beskrivelse af loven og vi henviser altid til, at man læser den gældende lovgivning på justitsministeriets eller politiets hjemmeside.      

Hjælp til luftgevær?

Hvis du får brug for hjælp til valg af luftgevær eller har spørgsmål, så sidder vi altid klar til at besvare spørgsmål og hjælper dig med alt hvad angår vores produktsortiment. Du er derfor altid velkommen til at sende os en mail til [email protected], ringe på 97312710 – lokal 1 eller skrive til os op Facebook @airgun.dk. Derudover har du også mulighed for at se, røre og købe alt fra vores sortiment hos LYSTFISKEREN i Hvide Sande eller se et begrænset udvalg hos Outdoor X-perten i Holstebro og Esbjerg.  Du kan læse mere om vores kundeservices åbningstider og kontaktmuligheder under fanen ”Kundeservice”.  

Til slut vil vi gerne ønske dig god jagt, efter dit nye luftgevær og vi håber, at du finder den model, der er den rigtige for dig!

Med venlig hilsen:

Alle os på AIRGUN.dk

© 2015 Airgun. All Rights Reserved