Recurvebuer

Recurvebuer er for mange den ”rigtige” bue, og med rette, for det er også denne buetype som bruges under olympiske discipliner. Buen har fået sit særligt navn grundet designet, hvor begge ender bøjer en smule fremad i skudretning. Det specielle design gør buen i stand til at skyde pilen afsted ved endnu højere hastighed og hjælper tilmed skytten med at gøre trækket mere blødt – dog uden at det opnås en direkte ”let-off” effekt, som ved compoundbuer. Recurvebuer er både utrolig sjove og udfordrende at skyde med, hvilket gør dem oplagt for både nybegynderen og den mere erfarne bueskytte.  

Hos AIRGUN.dk har vi flere forskellige recurvebuer, som alle har forskellige egenskaber, størrelser, trækvægt og prisklasser. Vores sortiment indeholder tilmed både recurvebuer fra Crosman og Decoy Archery, som ofte leveres i pakker, hvor der medfølger nogle pile, håndledsbeskytter og andet tilbehør. Se vores udvalg af recurvebuer herunder. Har du brug for hjælp til valg af recurvebue eller spørgsmål til vores produkter, så er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice. Du finder kontakt mulighede og åbningstider for vores kundeservice i fanen ”Kundeservice”. Når børn træner med bue og pil anbefaler vi at, der altid er en voksen tilstede.

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

1 vare

Faldende orden
pr. side

Om recurvebuer

Recurvebuer har sit navn grundet buens meget særlige form, hvor de to ender på buestangen vender fremad i skudretning. Dette giver ikke bare et specielt design, men betyder at buen opnår en større trækkraft, så plien opnår en højere hastighed. Derudover gør formen det en lille smule nemmere at holde buen udspændt, men dog ikke i samme niveau som ved compoundbuer. Den specielle form stiller tilmed også krav til materialet fleksibilitet, hvilket betyder at recurvebuer ofte er lavet af træ eller glasfiber, mens håndtaget både kan være lavet i aluminium, karbon og magnesium.  

Recurvebuens Konstruktion

Recurvebuer er som udgangspunkt fremstillet i to forskellige konstruktion, hvor den mest almindelige er ”Take Down”. Denne konstruktion består af et håndtag og to buestænger, som så kan skilles i ad i tre dele. Den an konstruktion er en mere enkelt ”One-piece”, hvor hele buen sidder sammen i et stykke, som ikke kan skillet fra hinanden. Derfor er denne konstruktion ofte fremstillet i et stykke sammenhængende træ, mens Take-down kan være lavet i mange forskellige materialer.  

Selve håndtaget på recurvebuer kan været konstrueret på mange forskellige måder, men er som ofte formet, så den danner et håndtag der ligger godt i skyttens hånd. Dertil er håndtaget ofte udstyret med en stabilisator, sigte, pilehylde og plunger. Stabilisatoren gør det både nemmere for skytten at holde buen stabil og rolig, men hjælper også med at optage rystelser og rekyl ved skudafgivelse. 

En recurvebue kan få en pil helt op på hastigheder mellem 35 og 75 m/s afhængelig af type, størrelse, trækvægt og skytte.

© 2015 Airgun. All Rights Reserved