Christmas Sale! - Se alle tilbud her! ×

Recurvebuer

Recurvebuer har sit navn grundet buens meget særlige form, hvor de to ender på buestangen vender fremad i skudretning. Dette giver ikke bare et specielt design, men betyder at buen opnår en større trækkraft, så plien opnår en højere hastighed.

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

2 varer

Faldende orden
pr. side

Om recurvebuer

Recurvebuer har sit navn grundet buens meget særlige form, hvor de to ender på buestangen vender fremad i skudretning. Dette giver ikke bare et specielt design, men betyder at buen opnår en større trækkraft, så plien opnår en højere hastighed. Derudover gør formen det en lille smule nemmere at holde buen udspændt, men dog ikke i samme niveau som ved compoundbuer. Den specielle form stiller tilmed også krav til materialet fleksibilitet, hvilket betyder at recurvebuer ofte er lavet af træ eller glasfiber, mens håndtaget både kan være lavet i aluminium, karbon og magnesium.  

Recurvebuens Konstruktion

Recurvebuer er som udgangspunkt fremstillet i to forskellige konstruktion, hvor den mest almindelige er ”Take Down”. Denne konstruktion består af et håndtag og to buestænger, som så kan skilles i ad i tre dele. Den an konstruktion er en mere enkelt ”One-piece”, hvor hele buen sidder sammen i et stykke, som ikke kan skillet fra hinanden. Derfor er denne konstruktion ofte fremstillet i et stykke sammenhængende træ, mens Take-down kan være lavet i mange forskellige materialer.  

Selve håndtaget på recurvebuer kan været konstrueret på mange forskellige måder, men er som ofte formet, så den danner et håndtag der ligger godt i skyttens hånd. Dertil er håndtaget ofte udstyret med en stabilisator, sigte, pilehylde og plunger. Stabilisatoren gør det både nemmere for skytten at holde buen stabil og rolig, men hjælper også med at optage rystelser og rekyl ved skudafgivelse. 

En recurvebue kan få en pil helt op på hastigheder mellem 35 og 75 m/s afhængelig af type, størrelse, trækvægt og skytte.

Indlæser...
Får du vores nyhedsbrev?
Få tilbud, nyheder og rabatkoder før alle andre!
© 2015 Airgun. All Rights Reserved