Spar -55% på Gamo Varmint luftgeværet her!

×

WEBSHOPPEN ER ÅBEN OG VI SENDER STADIG PAKKER HVER DAG - KUNDESERVICE DAGLIGT 10-16 - GRATIS FRAGT OG RETUR MED GLS VED ORDRER OVER KR. 500,-     

Langbuer

Langbuer

Langbuer er uden tvivl dem mest almindelige buetype der findes, og den type som har rødder længst tilbage i historien. Faktisk går langbuens historie helt tilbage til de skandinaviske vikinger i middelalderen, som byggede dem i træ og brugte dem som våben. Dengang var langbuen bygget i en meget simpel konstruktion med et stykke træ, der blev udspændt af en snor. I dag er langbuer stadig den mest simple buetype, men nutidens langbuer er dog mere avanceret og kan være bygget i både træ, glasfiber og andre moderne materialer.    

Har på AIRGUN.dk har vi et lille udvalg af langbuer fra Crosman og Decoy Archery, som kan leveres i forskellige størrelser. Størrelsen angiver længden af buen, men også hvor stor trækkraft buen har. Skal buen bruges af børn eller en juniorskytte, så anbefaler vi at vælge de små størrelser, mens vokse nemt kan anvende en større langbue.

Får du brug for hjælp til valg af langbue eller har spørgsmål til de forskellige modeller, er du naturligvis meget velkommen til at kontakte vores kundeservice. 

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.

Om langbuer

Langbuers historie går helt tilbage til middelalderen, hvor den blev brug af skandinaviske vikinger under krig og jagt. Dengang var den lavet i en meget simpel konstruktion, hvor et stykke takstræ blev udspændt af en snor, så den dannede en halvmåne. I dag har langbuen stadig denne simple form, men nutidens langbuer bygges i flere forskellige materiale, som eksempelvis plastik, træ og glasfiber. Langbur findes i flere forskellige udgaver, hvor særligt den engelske og amerikanske er anerkendte til brug under sportsskydning og konkurrence. 

Den simple konstruktion, gør mindre teknisk end recurve- og compoundbuer, men samtidig også nemmere at skyde med. Derfor er langbuer et oplagt valg til nybegynderen eller juniorskytten, som først er ved at lære at skyde med bue og pil. At skyde med en langbue kræver blot buen, pil og helts en håndlandsbeskytter, da snoren kan ramme huden.  

En langbue har skyde langt og få pilen op på utrolige hastigheder, men ligesom med alle andre buetyper, så afhænger det af buestørrelse, trækkraft, vægt på pilen og skytten. Normalt siges det dog at langbuer kan opnå hastigheder mellem 30-60 m/s og at de kan skyde pilen mellem 200-300 meter. Af sikkerhedsmæssige grunde, skal man dog altid have en fast baggrund, når man skyder med bue og derfor må skydeafstanden ikke testes. 

Sådan anvendes langbuen

Langbuen bruger ligesom alle andre buetyper, ved at placerer pilen midt på snoren, udspænde snoren og slippe så pilen flyver afsted. Til forskel for recurve- og compundbyer har langbuer ofte ikke noget sigtekorn og kræver derfor nogle lidt andre tekniskker for at blive helt præcis. Derfor er der to forskellige måder skytten kan sigte på. Den første måde at sigte på, er ved at anvende pilen spids som sigtekorn på det mål skytten ønsker at ramme. Den anden måde, er ved at anvende teknikken ”instinktivt skydning”. Det vil sige at skytten har fokus på målet der skal rammes. Instinktivt skydning kendes fra mange andre sportsgrene og så minder meget om mådes man sigter på, når man kaster med f.eks. en bold. Netop denne måde at sigte, ses af mange bueskytter, som en grundlæggende startøvelse inden skytten begynder at skyde med et rigtigt sigtekorn. 

kr
Tilmeld vores nyhedsbrev og få unikke tilbud!
Tilmed nyhedsbrev her:
Rabatkode