Christmas Sale! - Se alle tilbud her! ×

Compoundbuer

Compoundbuer kan fås i mange forskellige varianter, som ofte afviger i størrelse, trækkraft, design og styrke. Fælles for dem alle er, at de er bygget op omkring et teknisk compund-system med snore og små hjul i enderne på buestangen. Et system som gør det nemmere for skytten

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

1 vare

Faldende orden
pr. side

Om Compoundbuer 

Compoundbuer kan fås i mange forskellige varianter, som ofte afviger i størrelse, trækkraft, design og styrke. Fælles for dem alle er, at de er bygget op omkring et teknisk compund-system med snore og små hjul i enderne på buestangen. Et system som gør det nemmere for skytten at holde buen i fuld træk og som gør at compoundbuen opnår utrolig høje hastigheder på pilen. Dertil er compoundbuer ofte relativt kort i designet, hvilket kombineret med det kraftige compund-system gør dem til den mest anvendte bue til jagt. Dette skyldes at den mindre størrelse, gør buen nemmere at manøvre rundt med i kuperet terræn og at den buen evne til at skyde hårdt, giver en øget anslagsenergi. Dette er dog ikke den eneste fordel ved compundbuer, for de bliver ofte rost for deres præcision, stabilitet og slidstyrke.  

Compundbuer kan være lavet i mange forskellige materialer, men ofte er de bygget i en kombination af træ, glasfiber og aluminium. Konstruktion består ofte af to buestænger i glassfiber, som er påsat et stort håndtag i aluminium. Dertil er de ofte udstyret med et væld af forskelligt udstyr, som sigtekorn, stabilisator og pilehylde.   

Compundbuer med Let-off effekt   

Den største fordel ved at vælge en compundbue, er uden tvivl dens system med snore og hjul, som giver en let-off effekt for skytten. Det vil sige at systemet hjælper med holde trækvægten i buen, så skytten kun holder mellem 20-50% af den fulde trækvægt. Denne hjælp til at holde buen i fuld træk, kaldes ”let-off” effekt og viser hvor meget buen hjælper skytten. En bue med 70% let-off, vil således betyde at skytten kun selv holder 30% af buen fulde trækvægt. Faktisk findes der compundbuer, som stort set selv holder hele trækvægen selv, men dette kan dog ikke anbefales, da buen bliver for let og det bliver svært for skytten at opretholde præcisionen.  

Dette har fordel ved, at buen selvfølgelig bliver nemmere at holde i fuld træk, men medvirker også til at øget præcision. Sidst men ikke mindst gør systemet compundbuer utrolig kraftige og i stand til at sende pilen afsted med høje hastigheder. Hvor stor hastighed en pilen opnår afhænger af type compundbue, størrelse, trækkraft, skytte og vægten af pilen. Dog vil compoundbuer ofte ligge med en pilehastighed på mellem 70-120 m/s, mens de kan skyde ude på afstande af 500 meter. Vi fraråder dog på det kraftigste, at man afskyder buen uden fastbaggrund, da dette kan være ekstremt farligt.     

Lagerførte compundbuer med mulighed for fri levering og retur. 

Hos AIRGUN.dk vil vi gerne være 100% sikker på at du er tilfreds med din nye compundbue. Derfor tilbyder vi gratis levering og retur af alle vores compundbuer, hvis GLS vælges som leveringform og det samlede beløb overstiger Kr. 500,-. Alle compoundbuer i vores sortiment er lagerførte og derfor klar til hurtig dag til dag levering i hele Danmark.  

Brug for hjælp til compoundbue?

Har du brug for hjælp til valg af compundbue eller spørgsmål til vores forskellige modeller, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice. Derudover har du også mulighed for at besøge vores store showroom hos LYSTFISKEREN i Hvide Sande, hvor du kan se og købe alle compundbuer fra vores sortiment. Du finder mere information, åbningstider og kontaktoplysninger om vores kundeservice i fanen ”Kundeservice”. 

Indlæser...
Får du vores nyhedsbrev?
Få tilbud, nyheder og rabatkoder før alle andre!
© 2015 Airgun. All Rights Reserved