Buer

Bueskydning er et fantastisk alternativ til luftgevær og luftpistoler, som både for store og små kan give mange timer underholdning i haven eller på skydebanen. Vi har både buer for begynderen og den semi-professionelle i aluminium og glasfiber. Derudover har vi et stort udvalg af forskellige pile og andet tilbehør til buer. Compoundbuen og recurve buer er blandt de foretrukne i Danmark, som hver har sine fordele og ulemper for skytten. Vi sælger også buer til børn og juniorskytten, så de kan være med til en spændende og kulturel sportsgren.  

Hos AIRGUN.dk har vi et stort udvalg af buer, pile og tilbehør fra anerkendte producenter, som Crosman og Decoy Archery. Vores sortiment indeholder både almindelige prisbillige recurve buer som Decoy Archery Bue inkl. udstyr 93 cm. til semi-professionelle compoundbuer som eksempelvis Decoy Archery Momentum Compound. Buejagt kræver et almindeligt jagttegn og en bestået buejagtprøve som følge af et obligatorisk kursus. Alle vores buer kan dog anvendes til sportsskydning og fritidsskydning uden tilladelse eller jagttegn. Vi vejleder og rådgiver gerne; ring til vores kundeservice eller tag en snak med os i en af vores butikker. Se vores store udvalg af buer, pile og tilbehør herunder. 

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

2 varer

Faldende orden
pr. side

Om buer

Buer er fremstillet i aflange fleksible materialer, som er spændt op med en snor, der forbinder begge ender. Når snoren trækkes op, sættes der endnu mere spænd på buen, som når den slippes, skaber en stor mængde bevægelsesenergi. Denne energi bruges til at sende pilen i bevægelse mod målet. Buer anvendes i dag mest til sportsskydning, konkurrencer, hobbyskydning og jagt, men har tidligere været brugt som krigsvåben. Anvendes buer til jagt, er det vigtigt at være opmærksom på at der foreligge en række regler og lovgivning herfor. Først og fremmest kræver at det særligt jagttegn til buer, mens der også er krav til buens konstruktion og styrke. Anvendes buer til konkurrence, sportsskydning eller hobby er der ikke krav om jagttegn. Dog bør man som skytte være opmærksom på at en bue, er et kraftigt og farligt våben, som kræver en række sikkerhedsmæssige foranstaltninger. En person som er uddannet og arbejder med fremstilling af buer kaldes en buemager. 

De seneste år, er det i Danmark blevet utrolig populært for skytter i alle aldre at gå til bueskydning og med rette, for det er virkeligt sjovt og udfordrende at skyde med bue. Udover at være en fantastisk sjov sport, så stille bueskydning også store krav til skytten fysiske og mentale styrke. En bue spændes med et træk på omkring 20-25 kg. for junior og senior skytter, hvilket kan være krævende efter mange skud. Derudover kræver bueskydning at skytten har en god finmotorik og mental styrke for at opnå den afgørende præcision. En lille millimeter bevægelse i buen ved skudafgivelse, vil betyde at pilen ikke rammer, der hvor skytten sigter. 

Her på AIRGUN.dk har vi et mål om at tilbyde buer til alle aldersgrupper, så bueskydning både bliver sjovt og udfordrende for den erfarne seniorskytte og den nye juniorskytte. Derfor har vi både små buer, som kan anvendes at uge skytter og som ikke stiller store krav til skytten trækkraft og kraftige buer til vokse seniorskytter. 

Buetyper

Ligesom med luftgevær, findes der forskellige buetyper, som alle har forskellige egenskaber, funktioner, fordele og ulemper. De mest normale buetyper, er langbue, recurve bue, Barbue, faldbue, langbue og stålbue, horn bue og compoundbue. Her på AIRGUN.dk har vi et udvalg af langbuer, recurve buer og compoundbuer i forskellige størrelse og prisklasser. Du kan læse mere om de forskellige buetypers egenskaber under deres kategori.   

Buens opbygning & konstruktion

Hovedelementet i en bue, er naturligvis selve buestangen, som ofte er produceret i træ, men som også kan være produceret i glasfiber, metal og kulfiber. Omkring midten har de fleste buer et håndtag, som skytten kan holde fast i under skydning og som har en lille pilehylde samt ofte et sigtemiddel. Derudover består en bue af en buestreng, som går fra hver ende af buestangen og som via træk får selve buestangen til at bøje, så det opstår kompressionskraft. Så længde buestrengen holdes udspændt, oplæres energien i buen, der kan få pilen til at flyve ud med høj hastighed. Energien der opstår ved at trække i strengen, er dermed udtryk for, hvor buens styrke og kaldes ofte for trækkraft eller trækvægt. Nu større trækkraft en bue har, nu kraftigere, hurtigere og længere er den i stand til at skyde pilen. Trækket en bue helt ud opnås den maksimale trækkraft, men bestemmes også af skytten styrke og hvor stor buestangen er.

Brug for hjælp til buer?

Hos AIRGUN.dk giver vi gerne et råd med på vejen, når du skal vælge bue eller udstyr hertil. Derfor er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice på tlf. 97312710 – lokal 1., skrive til os over Facebook på @airgun.dk eller skrive en mail på [email protected]. Hele vores sortiment kan også ses og købes hos butikken LYSTFISKEREN i Hvide Sande, hvor butikken personale naturligvis også står klar til at hjælpe med råde og vejledning om buer.     

© 2015 Airgun. All Rights Reserved